Međunarodnu godinu krumpira splitska tvrtka Picaferaj odlučila je obilježiti natjecanjem u bacanju istog, i sve to kako bi 'skrenula pažnju na njegovu važnost u prehrani'. Splitska tvrtka Picaferaj planira početkom ožujka organizirati prvo svjetsko nadmetanje u bacanju krumpira u dalj, piše Jutarnji list. Naime, UN je ovu godinu proglasio Međunarodnom godinom krumpira, a Splićani su pokazali kako su tu poruku vrlo ozbiljno shvatili. Ivica Bubalo, direktor tvrtke Picaferaj, objasnio je kako bi "to bilo samo simbolično privlačenje interesa za važnost krumpira u prehrani svjetskog stanovništva".

"Naravno, ovime ne želimo promovirati bacanje hrane, nego naprotiv, pokazati važnost krumpira u prehrani te se uključiti u svjetske trendove'', naglasio je. Nadmetanje bi se, prema preliminarnom planu, održalo na Starom placu u Splitu, a bila bi riječ o cjelodnevnoj manifestaciji koja bi imala i humanitarni karakter.

U planu je da se toga dana krumpir prodaje po povoljnijoj cijeni, da se predstave njegove gastronomske prednosti te da se određena količina te namirnice podijeli onima kojima je to potrebno. Ista bi manifestacija potom gostovala i u drugim gradovima. Prijave za natjecanje, na kojemu je za pobjednika predviđena i nagrada, već se primaju na adresi  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Izvor: Reporter.com.hr