Bio sam pozvan na presicu Željka Ercega povodom prezentacije njegovog projekta "Svjetska luka sporta - World port of sports", prekrcata dvorana sportaša, političara, medija. Završi prezentacija i 20 sekunda muk i onda pljesak koji je trajao dok ne zabole ruke. Znao sam da će moj grad okrenut stranicu i postati na karti svijeta nazvan i prepoznat kao grad sporta.

I tadašnji a i budući gradonačelnik imali su isto mišljenje, a to je - toga se treba svojski uhvati ali šta to meni treba, glumi 4 godine i hvali se kad asfaltiraš dvi ulice.

Ipak meni je jedna stvar u svemu tome falila i tražio sam ono po čemu su prepoznati svi značajni gradovi u svijetu, a to je da pogledom na jednu sliku dobiješ odgovor koji je to grad.

I dugo sam razmišljao o tome i nadošao na ideju koja bi upotpunila kompletan projekt Ercega. Split bi proglasili najsportskiji grad na svijetu (šta i je kad se zbroje sve olimpijske, europske i svjetske medalje - o tome imamo cijelu studiju) na mjesto nekadašnje Bajamontuše bila bi postavljena lopta (simbol za sve sportove - a unutra bi bio muzej i suvenirnica).

S bilo koje strane ako gledate prema lopti je veličanstvena slika - ili prema Prokurativama - ili prema moru - ili prema Rivi.

E sad, teško je shvatiti da to političar ne može razumit ako i razumi pitanje je jel' se osjeća sposobnim za to iznit.

Ali nada uvik postoji pa tako i nada da će jedan od gradonačelnika staviti vrijednost projekta iznad sebe.

Budite sigurni ....... doći će taj gradonačelnik -- koji voli Split -- iznad svega.

jutarnji 2020 09 04

skulpture sporta split 1 skulpture sporta split 2 skulpture sporta split 3 skulpture sporta split 4